Laminaat

Wat is laminaat?

Laminaat wordt gebruikt als vloer in bijvoorbeeld woonkamers, slaapkamers of keukens. Het bestaat uit meerdere lagen; een harde toplaag, een laag met de print van het laminaat, dan een laag met HDF(hard geperst hout) en als laatste de bodemlaag. De toplaag zorgt ervoor dat het laminaat slijt en krasvast is, de laag met de print geeft enkel een mooie uitstraling aan het laminaat, de laag met het HDF zorgt voor stevigheid en duurzaamheid en de onderste laag beschermd het laminaat tegen vocht en zorgt ervoor dat het laminaat niet krom trekt.

Laminaat bij KARWEI Boskoop

Waarvoor wordt het gebruikt?

Laminaat wordt meestal gebruikt voor vloeren, echter kan je het natuurlijk voor andere dingen gebruiken, sommige mensen gebruiken laminaat bijvoorbeeld op de muur, dat geeft een heel chique effect aan de ruimte. Laminaat wordt zowel door professionelen als consumenten gebruikt. Bijvoorbeeld in een showroom of woonkamer.

Hoe leg je laminaat?

Laminaat leggen is vrij eenvoudig. Maar je moet wel op een aantal dingen letten, je moet bijvoorbeeld altijd je laminaat laten acclimatiseren, dit houdt in dat het laminaat zich vormt naar de luchtvochtigheid en de temperatuur van de ruimte waar het in gebruikt gaat worden. Dit zorgt ervoor dat het laminaat makkelijker gelegd kan worden.

Ook belangrijk is de voorbereiding, de vloer moet eerst vlak en egaal gemaakt worden en wanneer het een beneden vloer betreft moet er damp werende folie worden aangelegd. Daarna moet er nog een ondervloer worden gelegd, zodat eventuele oneffenheden verdwijnen en loopgeluid gedempt wordt.

Wanneer het laminaat is geacclimatiseerd kan er worden begonnen met het leggen van laminaat, begin altijd in de hoek en let goed op of je de laminaat met de groef- of de meskant naar de muur moet leggen, dit staat meestal vermeld op de verpakking. Gebruik afstandhouders om het laminaat 1cm van de muur te leggen zodat het laminaat nog kan uitzetten.

Laminaat is eenvoudig op maat te snijden met een laminaatsnijder. Na het snijden kan het laminaat gelegd worden. Hieronder vind u nog een video die in het kort uitlegt hoe je eenvoudig een laminaatvloer aanlegt. Komt u vooral eens langs om ons aanbod in laminaat te bekijken en een passend advies te krijgen!

Lastig vervoeren?

Van laminaat heb je vaak een groot aantal nodig. Dit is niet altijd even makkelijk mee te nemen in de auto. Mede door de grootte en het gewicht kan dit een probleem zijn. KARWEI Boskoop geeft de mogelijkheid, om binnen een bepaalde afstand, laminaat thuis te laten bezorgen. Voor meer informatie kan u kijken op deze pagina: Bezorgservice KARWEI Boskoop. Of vraag in de winkel naar de mogelijkheden. Ons personeel helpt u graag verder!

Meer weten over ons assortiment?

Kijk dan op de pagina’s over Elektra, snoeren en lampen & Hout en tuinhout.